› ŠKODA AUTO již potřetí podpořila charitativní běh Nadace Terezy Maxové dětem
› Pražský Vítkov: deset dnů, přes 12 000 účastníků, 226 286 km a 11 314 320 Kč na pomoc dětem
› Pokračování běhu s medvědem TERIBEAR v Mladé Boleslavi: 20. září, lesopark Štěpánka
› ´ROZJEDU TO!´ a Vzdělávací fond ŠKODA AUTO a Nadace Terezy Maxové dětem jsou další společné projekty společnosti ŠKODA AUTO a Nadace Terezy Maxové dětem

TERIBEAR ŠKODA AUTO

ŠKODA AUTO se jako generální partner opět zapojila do podpory desetidenního charitativního běhu ´Teribear hýbe Prahou´, který pořádala Nadace Terezy Maxové dětem. Letos se uskutečnil na pražském vrchu Vítkov, zapojilo se do něho přes 12 000 účastníků, kteří během deseti dnů naběhali a nachodili rekordních 226 286 km. Každý uběhnutý kilometr proměnili partneři akce v 50 Kč a celkovou částkou 11 314 320 Kč pomohli znevýhodněným dětem. V Mladé Boleslavi se běh uskuteční 20. září, kde ŠKODA AUTO uběhnuté kilometry promění ve finanční pomoc Dětskému centru při Klaudiánově nemocnici Mladá Boleslav a Dětskému domovu ve Vrchlabí.

„Společenská odpovědnost je pro ŠKODA AUTO pevnou součástí firemní kultury. Myšlenkou TERIBEAR hýbe Prahou a Mladou Boleslaví je pomáhat tam, kde je nejvíce třeba. Jsme rádi, že již třetím rokem můžeme stát po boku jako generální partner,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO odpovědný za lidské zdroje. „Na pražském TERIBEAR okruhu vládla ve dne i noci výborná atmosféra. Pevně věřím, že se podobné výkony podaří zopakovat již tuto středu na naší regionální akci ´Teribear hýbe Mladou Boleslaví´,“ dodává Bohdan Wojnar.

Během letošní charitativní akce ´Teribear hýbe Prahou´, aneb Prima den s medvědem´ na pražském vrchu Vítkov na okruhu dlouhém 1,2 km naběhalo či nachodilo přes 12 000 účastníků neuvěřitelných 226 286 kilometrů. Každý zdolaný kilometr pak partneři akce proměnili v 50 Kč a celkovou částkou 11 314 320 Kč přispěli na pomoc v konkrétních příbězích znevýhodněných dětí. Příběhů je celkem deset, každý účastník si předem mohl vybrat, komu chce své kilometry věnovat: „Chci pomoci zahojit bolavou dětskou dušičku“, „Chci pomoci mladým lidem stát na vlastních nohách“, „Chci pomoci týraným dětem najít cestu z pekla“, a další. Do pražské akce se zapojil i početný tým zaměstnanců společnosti ŠKODA AUTO, který se od loňska opět rozrostl a absolvovaným počtem 2 143 kilometrů přispěl dětem částkou 107 150 Kč.

Ve středu 20. září od 10:00 do 19:00 charitativní běh pokračuje v Mladé Boleslavi, a to v lesoparku Štěpánka. Výtěžek akce ´Teribear hýbe Mladou Boleslaví´ bude určen Dětskému centru při Klaudiánově nemocnici Mladá Boleslav a Dětskému domovu ve Vrchlabí. „I díky dlouhodobé podpoře společnosti ŠKODA AUTO síla běhu s medvědem TERIBEAR každým rokem roste. Stejně jako v Praze také v Mladé Boleslavi podpoří účastníci této charitativní akce konkrétní znevýhodněné děti a je dobře, že tomu bude právě v regionu, kde je ŠKODA AUTO doma,“ říká patronka charitativního happeningu Tereza Maxová.

ŠKODA AUTO s nadací spolupracuje i na projektu ´ROZJEDU TO!´, který motivuje děti a teenagery z dětských domovů k většímu důrazu na vzdělání, osobnímu rozvoji a pomáhá při volbě budoucího povolání. Projektem ´ROZJEDU TO!´ dosud prošlo 72 dětí ve věku 11 až 15 let a v současné době je do něj zapojeno 36 dětí z 5 dětských domovů. Nadstavbou projektu ´ROZJEDU TO!´ je pak Vzdělávací fond ŠKODA AUTO a Nadace Terezy Maxové dětem, určený dospívajícím, kteří se zapojili do projektu ´ROZJEDU TO!´ a nyní jsou v další fázi studia. Podporuje vzdělávací aktivity, zlepšování podmínek ke studiu a zajištění materiálních potřeb nezbytných ke studiu. Do dnešního dne bylo v rámci tohoto projektu podpořeno 58 dětí.