Musk se kvůli svým výrokům stal již mnohokrát terčem žalob investorů. Spekulanti sázející na ceny akcií Tesly nyní šéfa společnosti Tesla obvinili ze šíření zavádějících informací o společnosti.

Muskova prohlášení

Americké ministerstvo spravedlnosti vyšetřuje výrobce elektromobilů, společnost Tesla kvůli jeho prohlášení o možném stažení podniku z burzy, Informovala o tom agentura Bloomberg. Kriminální vyšetřování ze strany ministerstva nyní běží souběžně s dříve oznámeným vyšetřováním ze strany burzovních regulátorů.

Společnost uvedla, že od ministerstva skutečně obdržela žádost o předložení dokumentů týkajících se Muskova prohlášení k možnému stažení podniku z burzy. “Neobdrželi jsme žádné předvolání ani žádnou žádost o výpověď,” upozornil mluvčí firmy v reakci na dotaz agentury Reuters ohledně vyšetřování. “Respektujeme přání ministerstva získat informace o této záležitosti a věříme, že by to mělo být rychle vyřešeno, jakmile obdržené informace přezkoumají,” dodal.

Musk minulý měsíc překvapil finanční trhy prohlášením na svém Twitterovém účtu, na který napsal, že uvažuje o převzetí Tesly a stažení jejích akcií z veřejného obchodování. Zároveň dodal, že financování má již zajištěno. Později však přiznal, že s investory zatím jedná a dohoda zatím uzavřena nebyla.

Reálný problém

Musk se kvůli svým výrokům stal terčem žalob již několikrát. Spekulanti, kteří sázení na pokles cen společnosti jej například obvinili ze šíření zavádějících informací. Musk ve svém twitteru uvedl, že by za akcie společnosti nabídl částku výrazně vyšší, než byla jejich reálná hodnota. To vedlo k přechodnému růstu cen akcií Tesly.

Pokud by se jeho provinění ukázalo být skutečným, mohlo by to reálně ohrozit ceny akcií Tesly. Vyšetřování nyní potrvá několik měsíců.