Volkswagen věří, že segment SUV bude i nadále růst. I proto chce nadále rozšiřovat svůj nabídku SUV modelů.

Volkswagen a jeho SUV mánie

SUV jsou napříč celým světem velice populární, jejich prodeje rostou a výrobci chrli jedno nové SUV za druhým. Navíc tento trend by měl vydržet i nadále. Věří v to i Volkswagen, který předvídá, že do roku 2025 bude polovina prodaných vozů právě SUV.

V současné době tvoří zhruba jednu pětinu prodejů koncernu VW modely SUV a automobilce se v tomto směru daří. Tiguan patří mezi 10 nejprodávanějších automobilů na světě, Touareg by měl co nevidět překonat hranici milionu vyrobených kusů. Zájem o SUV by měl navíc nyní růst nejvíce v USA a Číně.

I proto Volkswagen plánuje nadále rozšiřovat nabídku svých SUV a do roku 2025 chce prodávat hned 30 různých SUV.

V Evropě jsou v současné době nabízeny čtyři takové modely a to kompaktní T-Roc, Tiguan a jaho nafouknutá verze Tiguan Allspace a nad nimi stojí luxusně pojatý Touareg. Nejnovějším přírůstkem pak bude malý model T-Cross, který již má oficiální premiéru za sebou.

Volkswagen však nabízí mnohem víc

Jinde ve světě bychom však našli další modely přizpůsobené tamním poměrům. Například v USA se prodává velký Atlas, který je nyní známý také v Číně coby Teramont. Pro Čínu byl navíc připravený také prodloužený T-Roc a brzy se zde představí i model Tayron, který bude o něco menší než Tiguan Allsapce a bude mířit především na mladší klientelu. Další novinkou pak bude model Tharu, což bude sourozenec modelů Karoq a Ateca.

Automobilka připravuje také SUV s elektrickým pohonem a první chce nabídnout již v roce 2020, Bude se jednat o sériovou verzi konceptu I.D. Crozz, který se světu poprvé představil loni.