Příští rok bude z pohledu automobilového průmyslu velmi pestrým a tak trochu i přelomovým. Dočkáme se totiž všemožných přírůstků do různých segmentů i nových pohonných jednotek.

Slovo do pranice bude mít v příštím roce Škodovka, který představí již odhalenou novinku Scala. Krom ní se představí také omlazená verze Superbu a také prvního elektromobily automobilky, kterým bude e-Citygo. Hlavní novinkou se však stane model Kosmiq, tedy malé městské SUV a také čtvrtá generace všemi milované Octavie.

Ještě více novinek představí Audi i samotný Volkswagen. Audi se chystá na premiéru novinky A3 a ostrých RS6 a RS7. Krom nich se dočkáme také sportovní S8 a elektrického e-tron Sportback. VW se pochlubí osmou generací Golfu a také Aertonem Shooting Brake. Představí se i sportovní verze modelu T-Roc s označením R a model Neo, což bude elektromobil, který odstartuje éru elektrifikace celé značky.

Pojďme se nyní podívat do Mnichova, kde se představí nová jedničková řada a také nová trojková Touring řada. Krom nich se můžeme těšit i na řadu 8 a Gran Coupé a na nové M8, X6 a X3 M. Reagovat bude i konkurence od stříbrných šípů, kde se představí modely CLA, GLB, GLE-Coupé či GLS. Dočkat bychom se měli také pstré verze AMG a finální verze připravovaného hypersportu Project One.

Opel nabídne novou Corsu a Grandland X v plug-in hybridní verzi. Peugeot zase představí omlazené modely 2008 a 208. Renault představí nový Captur a Clio.  Honda plánuje zcela nový elektromobil s retrodesignem a kulatými světlomety, který bude vyházet z konceptu Urban EV. Novinka podobná nejstarším Golfům by se měla představit i v Evropě.

Kia představí nový Ceed a to ve své crossoverové variantě a také e-Soul a Proceed.