Land Rover měl původně v plánu představit svou novinku již v tomto roce, ovšem premiéry se dočkáme až v příštím roce. Do prodeje se nový Defender dostane pak v roce 2020.

Konečně je tu!

Nástupce aktuální generace je jednou z nejočekávanějších novinek poslední doby, Hovoří se o něm od roku 2011, kdy debutoval koncept DC100, který byl první vizí jeho podoby. Z původně plánované premiéry na rok 2015 ale sešlo a termín odhalení se neustále posouval. Padlo i plánované odhalení během letošních oslav 70 let od založení Land Roveru. Nyní je však již konečně jasné, že se na 100% představí v roce 2019.

Americké zastoupení značky totiž na svém Twitteru zveřejnilo upoutávku, v níž představuje zamaskovanou novinku s poznámkou: Nerozbalujte dříve než v roce 2019. Potvrdily se tak poslední zprávy, že by se novinka měla dostat do prodeje nejpozději v roce 2020.

Postupné odsouvání nového Defenderu má podle informací hned několik důvodů. Tím prvním je, že se naznačovaná podoba automobilu veřejnosti nelíbila a automobilka jí tak byla nucena přepracovat. Později se jí rozhodla vystavět na zcela nové platformě MLA, která příchod vozu opět pozdržela. Nyní je však již na správné cestě k tomu, abychom se konečně mohli začít těšit na premiéru automobilu.

Pro boháče i pastevce

Zveřejněná upoutávka sice neukazuje z automobilu mnoho, ale aspoň víme že zůstává tradiční hranatí karoserie s rezervním kolem na zádi. Charakterem by se novinka měla přiblížit modelu G od Mercedesu. K dispozici budou dvě varianty a to tradiční model zaměřený především na výkon, protože Land Rover chce zaujmout tradiční klientelu z řad horalů a zemědělců a poté varianta pracující především s luxusem, která bude mířit třeba na majetně zákazníky z Ruska nebo blízkého východu.