Tradičnímu majiteli některého z vozů Rolls-Royce bychom tipoval padesát a více let, soukromý zámek na anglickém venkově a kupu peněz na účtech. Nová edice Cullinanu, tedy SUV této značky, ale míří na trochu jinou cílovou skupinu. Ta musí mít také značné sumy na účtech, ale věk přeci jen o něco nižší a především velkou vášeň pro surfing.

Svět kde peníze nehrají roli

Rolls-Royce totiž přemýšlí, jak co nejvíce odlišit jednotlivé Cullinany, které jdou na odbyt jak teplé housky, a tak se objevuje stále více specialitek. Tou poslední je úprava od společnosti Mansory, která má s modifikacemi bohaté zkušenosti. Do toho měla své slovo i společnost Platinum Group, která upravuje vozy americkým rapperům a výsledek je poměrně neočekávaný.

Karoserie speciálního Cullinanu se dočkala rozšíření a snížila se světlá výška. Cullinan má tak teď sportovnější dojem. Zcela nový je i přední nárazník a také spoilery z karbonu. V zadní části je k nalezení difuzor a dvě hranaté koncovky výfuku. Celý vůz pak stojí na obřích 24 palcových kolech.

Kompletní netradičnost stroje podtrhuje jeho cenovka. Zatímco základní model stojí přes 8 milionů korun. Speciální verze vyjde svého zájemce na 600 tisíc dolarů, tedy asi 14,8 milionů korun. Za ty dostanete nejen vůz s přepracovaným vzduchovým podvozkem, ale také unikátní surfovací prkno s logem automobilky. A to je něco, co jen tak někdo nemá.