Ford F-150 v elektrické verzi bude odhalen 19. května. Nést by měl jméno Lightning jakožto poctu klasickým sportovním verzím tradičního pick-upu. S neurvalými modely, spalujícími benzín po litrech by však měla mít novinka jen pramálo společného.

Elektřina v novém

První Lightning se představil v roce 1993 a jednalo se o mocný vůz vybavený V8 o objemu 5,8 litru. Jeho nástupce dostal jednotku o objemu 5,4 litru ovšem nejnovější Lightning nic taokového mít nebude. Bude se totiž jednat o vůbec první pick-up od Fordu, který bude vybaven čistě elektrickým pohonem. Novinka se představila v krátkém videu, které ukazuje, že v porovnání s klasickou verzí by měla být novinka o něco vyšší a také mít kratší rozvor.

F-150 je dlouhodobě nejprodávanějším vozem na americkém trhu vůbec. Proto Ford ví, že to Lightning bude mít celkem lehké, ovšem zároveň velice těžké. Ford se snažil celé video ladit tak, aby co možná nejvíce propojovalo tuto novinka s klasickými konvenčními verzemi vozu.

Ve videu se proto objevují klasické F-150 a jasně v něm zaznívá, že model přímo navazuje na historii tohoto modelu, jen F-Series přenáší do budoucnosti. Volba jména Lightning je pak poměrně chytrým krokem, který má evokovat určitou tvrdost. Ta sice nebude tak výrazná jako u původních modelů, ovšem s tímto označením chce zákazníkům jasně říci, že novinak nebude žádný slabý automobil.

Podobná strategie ostatně není u Fordu novinkou. Vyprávět by o tom mohl jeho vůbec první elektromobil, kterým se stal Ford Mustang Mach-E. I on ovšem narazil na některé, kteří upozorňovali na to, že se ani zdaleka nejedná o klasický vůz z rodiny ponny. A to samé může potkat i Lightning.