Proč zastavovat v odlehlém kempu, když můžete dobýt i moře? Více než 70 procent povrchu naší planety je pokryto vodou, což znamená, že pouze čtvrtina je určena pro vozidla s koly. Pokud máte rádi život v karavanech, znamená to, že místa, kam se můžete vydat, jsou ve srovnání s tím, co nabízí Země, omezená.

S tímto karavanem už omezení nebudete

Proč zastavovat v odlehlém kempu, když s karavanem můžete třeba rovnou do moře? To je myšlenka Caracat 860, karavanového katamaránu, který je duchovním dítětem německé společnosti Schneider Caravaning. Připojuje se k populaci malých člunů/vozidel a přináší něco nového a fascinujícího. Jako elektrický člun a přívěs složený do jednoho vám Caracat umožňuje kempovat na souši i na vodě. Dodává se ve třech velikostech, od 6,6 metrů do 8,6 m.

Na souši musí být Caracat tažen náklaďákem nebo SUV, ale na vodě se může pohánět sám pomocí elektrického nebo benzínového motoru Torqeedo o výkonu 8–15 koní. K dispozici je upgrade na výkonnější elektromotor nebo naftový motor. Palubní napájení pochází z baterií s nabíječkami, ale lze je rozšířit pomocí solárního panelu Tomatech 200 W. Podle New Atlas začíná Caravan na 130 000 EUR za nejmenší model.

Za tyto peníze získáte luxusní interiér s koženými a alcantarovými lištami a teakovou podlahou. Půdorys zahrnuje toaletu a vanu, kuchyň a rozkládací pohovky, které lze přeměnit na spací prostory. K dispozici je také vyklápěcí spací střecha, která nabízí celkový balíček, ve kterém se vyspí až šest osob.

Chcete-li si užít otevřené vody, má Caracat také malý balkon na přídi a zadní palubu. Nahoře je také salonek na opalování, který je dodáván s rozmístitelným baldachýnem.