Stále více a více společností začíná přijímat platby v bitcoinech. Začíná to platit také pro automobilové prodejce a někteří z nich dokonce preferují platby v této kryptoměně.

Bitcoin je slůvko, které aktuálně hýbe celým světem a především pak ekonomickou sférou. Jedná se o virtuální a decentralizovanou menu, která funguje výhradně na bázi internetu. Zatímco někteří zoufají že bitcoiny nekoupili dříve, jiní se k celé problematice vyjadřují jako k naprosto nafouknuté bublině, která musí jednoho dne prasknout. Ať je pravda jakákoliv, bitcoin začíná dobývat i automobilový trh, to je fakt.

Ano pokud á někdo natěžíno, nebo nakoupeno, může si za své bitcoiny koupit už i automobil. Stále více prodejců totiž začíná přijímat platby v této měně a to není řeč o jen tak ledajakých nadšeních. I takoví existují, zrovna nedávno kdosi prodával McLaren 720S a Rolls-Royce Ghost a platbu přijímal pouze v bitcoinech. Ovšem bitcoiny nyní začíná přijímat i oficiální prodej.

V Americe je to například Lamborghini Newport Beach, oficiální prodeje vozů ze Sant´Agaty, která sídlí poblíž LA. Ten přijal první platbu v bitcoinech již v roce 2013, ovšem tehdy ještě požadoval po zákazníkovi jejich výměnu za dolary. Letos ovšem začal přijímat platbu již přímo v kryptoměně a to prostřednictvím služeb BitPay. V celých Spojených státech však funguje jen několik autodealerů, kteří bitcoiny akceptují.

U nás můžete za bitcoin nakupovat v Alze, která má ve své sortimentu i několik elektromobilů jako je Tesla její model S, X a 3 a také BMW s i3. Alza počítá, že brzy začne přijímat platby také v dalších kryptoměnách jako je litecoin či ethereum, které taktéž vzrůstají. Dále u nás za bitcoiny nakoupíte například u Fair Play Auto, který zprostředkovává přímý prodej vozu bez prostředníků a také v Electric Park, půjčovně automobilů.